zondag 18 augustus 2013

Tips voor een goede vriendschap.



Hallo allemaal! Vandaag willen wij jullie een paar tips geven om een vriendschap goed te houden. Klik snel verder voor de tips en ons verhaal!
Wij zijn sinds de eerste al goede vriendinnen, zoals ze zeggen 'BFF's'. Vriendschap komt over het algemeen zomaar. Je kunt het niet sturen, net als liefde. Voordat we het wisten, waren we opeens hele goede vriendinnen geworden, en konden we heel goed met elkaar opschieten. En nu, vier jaar later, zijn we nog hele hechte vriendinnen en delen we zowat alles met elkaar.

Nou is het zo dat natuurlijk niet alles goed gaat in een vriendschap... Daarvoor hebben we wat tips voor jullie!


Tips om een ruzie te voorkomen

Ze zeggen altijd: "Voorkomen is beter dan genezen." Dat is een mooi gezegde, maar hoe doe je dat eigenlijk?

  1. Als je je ergens aan ergert, zeg het dan meteen (op een rustig moment) op een normale manier, zodat je je vriend(in) niet zal kwetsen. Als je je irritaties niet uit, hoopt het zich alleen maar op, en uiteindelijk 'ontplof ' je dan om een hele kleine reden, waardoor je uiteindelijk ruzie hebt om een hele domme reden.
  2. Dit is een beetje het zelfde als de eerste tip: als je je ergens aan ergert, zeg het dan niet aan iemand anders, maar gewoon 'face to face' tegen je vriend(in). Als je vriend(in) via via hoort, dat jij je ergens aan ergert, krijg je alleen maar meer problemen.
  3. Accepteer elkaar zoals jullie zijn! Dit is een van de belangrijkste, en soms wordt het wel eens vergeten. Je wilt namelijk dat je vriendin zich aanpast, maar dat kan niet altijd. Iedereen heeft een andere leefomgeving en wordt anders opgevoed. Die verschillen zul je soms merken, maar dat moet je van elkaar respecteren.


Tips bij een ruzie

Oké, het is dan toch niet gelukt. Jullie hebben het niet kunnen vermijden: jullie hebben ruzie. Dat kan om alles: jullie zijn het niet eens met elkaar, er komt een jongen tussen (of iemand anders), irritaties voor jezelf houden. Dat zijn allemaal redenen om ruzie te hebben/krijgen. Hier volgen een aantal tips om dat op te lossen:

  1. Praat over alles! Het is niet altijd even makkelijk, maar het werkt wel. Als jullie vriendschap er tegen kan, dan vinden jullie altijd een middenweg!
  2. Blijf ook rustig. Luister naar elkaars mening, en ga vooral niet lopen schreeuwen of uitschelden. Dat zorgt er alleen maar voor dat er nog meer problemen zullen komen.
  3. Geen andere mensen erbij halen, die er helemaal niets mee te maken hebben. Dat zorgt er alleen maar voor dat alles erger wordt. Dan heb je in plaats van twee personen die ruzie hebben twee groepen die ruzie hebben. Dat wil je niet!
  4. Als je je verhaal echt kwijt wilt, zorg er dan voor dat je het aan iemand vertelt die geen vooroordelen heeft over jullie en die je helemaal vertrouwt. Laat die persoon verder buiten de ruzie. Als die zich er mee gaat bemoeien, krijg je al gauw weer dat de ander er ook mensen bij gaat halen en dat je weer twee groepen hebt.

We hopen dat jullie hier iets aan hebben, en vergeet nooit: goede vrienden raak je nooit kwijt.


xoxo, Hilal en Sofie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten